söndag 8 mars 2009

Chartertips

De flesta som pusslar ihop sin egen resa är verkligen experter på det. De vet allt och lite till om detta. Men jag har aldrig rest på det sättet så mina tips handlar om charter och sistaminuten i stället.





Bästa tiden


Egentligen är rubriken lite fel ute. Det finns egentligen ingen sådan period. Men min erfarenhet säger att höst och vår är den mest gemytliga tiden att bege sig till vår kära ö. Vintertid då, jo det är oftast bra väder då med. Men vinter tid på Gran Canaria är även oväders tid. 3 gånger har jag varit där i november och december och alla gånger har det varit regn och blåst.
På sommaren då är det verkligen sommar på Gran Canaria också. Med vattentemperaturer på runt 22 grader (varmare än så blir det inte) och en luft temperatur på cirka 26 grader. En annan trevlig bekantskap är ju Siroccovindarna. Då blir det både varmt och fuktigt. Mer om detta kan du läsa under väderlänken till höger.


Bolag

Alla charterbolag har resor till Gran Canaria. Vissa har stora valmöjligheter andra ytterst begränsat. Erfarenheten säger att Fritidsresor och Ving har störst utbud på både resmål och utflykter. Med dessa kan man åka hit året runt
Medan företag som Solresor bara har under vintersäsongen september-april.
Apollo har även en del resmål på ön men utbudet är begränsat. Om man kollar på Ticket så har de ju alla bolag samlade under ett tak. Sedan finns ju även Airtours men av dem har jag ingen erfarenhet alls.


Flygtid

Den känner det flesta till men för formens skull så tar vi med den också. Har man tur är man nere på 5 timmar men är det motvind så kan det ta upp till 6 timmar.






Sista minuten

Det är verkligen lite att "gambla" när man åker med sista minuten. Man kan hamna på riktigt bra hotell som Sunwing Arguineguin (5ans hotell) eller Tres Vidas i Bahia Feliz. Man kan även hamna i någon liten håla på landet. Men på GC så behöver det inte var nått negativt. Man har alltid en bra säng, toalett och ett bra tak över huvudet. För mig är sånt mindre viktigt bara man kan sova nånstans. Sen är det ju rumskompisarna man kan få. Hittils, peppar - peppar har jag haft tur.



Just nu så sitter jag och planerar för fullt. Men när man åker sista minuten så är det ju inte så mycket man kan planera om själva resan egentligen. Visst man kan ju hålla lite koll på priserna och hoppas det är riktigt billigt när man ska åka.
Det man kan planera är ju själva vistelsen, vad man skå åka på för utflykter och liknande.

Wish me Luck..å håll tummarna att jag kommer iväg! Before its to late...=)

1 kommentar:

Unknown sa...

Good luck Rogman!