tisdag 16 februari 2010

Puerto Rico...igen!!
Fördelen med Putte är som kanske de flesta vet det jämna vädret. Denna del av GC är klart solsäkert. När det gäller sol så är så har hotellen Riosol, Babalu, Altamar, Puerto Azul, Gloria Palace Amadores mer sol än de flesta. Om man vill ligga och sola kring poolen förstås. Grundregeln är att ju högre upp desto mer och tidigare sol på dagen.Utsikt från en balkong på Riosol

En annan sak är ju att hitta ”rätt” hotell. Både vad det gäller solsida och om de ligger högt upp eller längre ner på berget. För er som varit här vet att det kan vara jobbigt att ta sig till vissa högt belägna hotell. Ibland så får man sällan både sol och bra tillgänglighet (dock ingen regel utan undantag).
Men istället för att ta trapporna som på vissa ställen kan bestå av mer än 300 trappsteg, så kan man ju faktiskt ta taxi. Det kostar ju knappt 30 kronor nerifrån köpcentret. Är man snål så fins det ju buss upp till vissa hotell. Om jag inte är helt felunderättad förståss.


Hotellet Puerto Azul har lite över 600 trappsteg. Massor med trappsteg som kan vara en bra start på en trevlig bantningskur om ni som jag behöver tappa några ”pannor”. =)
På bilden ser vi dock bara deras poolområde (Foto: Lånad bild)

En tredje fördel med Putte är ju att vattnet (i havet) kan vara rätt så varmt, ibland kan det vara upp till 23 grader , i alla fall på sommaren. Mycket varmare än så blir det inte på öarna. Detta pga av de kyliga strömmarna som finns. Mer att läsa på annan plats om detta.


Kanarisk solnedgång(Foto Annelie S)

OBS! Bilderna från Riosol har jag fått av Randi.

2 kommentarer:

Randi's Tanker sa...

Jeg har bodd både på Riosol og Babalu. Kan anbefale begge apt., men Babalu er best med tanke på solen.

De siste dagene har det IKKE vært fint vær der. Besøk meg på bloggen og se dagens innlegg m/video!

GOD HELG Rogman

Annelie Söderbo sa...

vad kul att du har lagt en bild som jag har tagit :-) Fin bild ;-) Längtar så tillbaka när jag ser den.