torsdag 6 september 2012

Holiday World och Aquasur


Holiday World

Kan det vara Grönans gamla?

 
Nöjespark i Maspalomas området. För mig påminner parken lite om hur Gröna Lund såg ut för 15-20 år sedan. Pariserhjulet är 27 meter högt ser riktigt gammalt ut och berg o dalbanan påminner en del om Radar (företrädaren till Jetline) Ni som varit på Grönan vet vad jag menar. Piratskeppet är rätt kul och om man vill leka pangapang så finns det en ”LaserDome”.  En del typiska turistfällor till restauranger finns samt 16 bowlingbanor. Om jag kommer ihåg rätt så stannar bussen precis utanför.

 
 

Aquasur/Aqualand

Är en stor vattenpark i Maspalomas. Den har 33 stora vattenrutschkanor av olika storlekar och utseenden. Tornadon sägs vara den värsta. Själv har jag bara varit utanför vid bussen. Kanske ska gå in nästa gång.  Kan dock dra iväg ekonomiskt. Ett sätt att spara pengar kan vara att ta med matsäck. Ja det är tydligen tillåtet där
Det finns även matserveringar,  souvenirshop samt en minigolfbana.
 
En av de många vattenrutchbanorna på AquaSur
 
 
PS: Har nu Googlat och är osäker.... Den vattenpark jag sett ligger längs bussens väg från Arguineguin på väg till PDI. Inte långt från ett bussgarage, tror jag. Finns det två i Maspalomasområdet?Minns jag fel? Nån som har mer koll än tomten fr Vällingby...(dvs moi)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej.

Här är en länk till en som ligger på vägen från Maspalomas till Palmitos Park.

http://www.aqualand.es/grancanaria/

Mvh
Bertil