tisdag 6 januari 2009

Centro Comercial

Centro Comerciales är ju värt ett eget kapitel på en sida om Gran Canaria. Detta har jag kommit fram till:

Las Palmas

                                    Utsikt mot Las Canteras från Las Arenas balkong.

Las Arenas
En pärla bland CC i Las Palmas. Den har utan tvekan bästa utsikten i stan. När man kliver ut på 3e våningen så har man Las Canteras och Atlanten framför sig. Kan stå där hur länge som helst å bara kolla in skönheten. Brukar njuta en glass med jordnötter samtidigt. Inköpta på Mc Donalds.
Kina restaurangen Hakkiwon är väl värd ett besök. Kolla dock öppet tiderna. De brukar inte ha öppet på dagen.


                                Kina restaurangen Hakkiwon, som jag tror numera är stängd.

El Corte Inglés
Är ju egentligen inget CC utan ett varuhus. Påminner rätt mkt om Åhlens i Stockholm. Men det är nog ett av de billigaste shoppingplatserna på hela ön. De har en restaurang som är ok, till lunch.

Playa del Ingles/Maspalomas
Shopping Center Cita
Är ett lite äldre CC (byggt -75) som man kan känna igen på sina stora (fula) figurer som de har utanför. Byggnads stilen är även den lite udda, minst sagt. Har aldrig varit där personligen. Men åkt förbi med bussen många gånger Bilden tagen från just bussen på väg till Maspalomas.


                                Bilden lånad fr deras hemsida. Faro 2 alltså....

Faro 2

Ett av de flottare CC på den södra sidan. Byggnaden har en väldigt lustig formgivning. Det är en rund byggnad i tre vån med en "skorsten" i mitten. Det finns en stor och rymlig p-plats.
Namnet är dock lite missvisande. CC ligger en bra bit från Faro de Maspalomas (dvs fyrtornet)
Statistken säger att ca 5.000 besöker Faro2 varje dag.En av de bättre restaurangerna heter El Nublo.
Kolla in den om ni hittar dit.

Tropical

Nära vattnet i PDI finns ett CC som heter Tropical. Det ser inte mkt ut för världen från detta håll. Men åt andra hållet har man fin havsutsikt från någon av restaurangerna. Om man ska vara elak så är utsikten det bästa med detta shopping center.
Yumbo

Här finns verkligen allt. Från plastiga turistfällor till häftigaste nattklubbarna.
På dagen ett välbesökt CC, som på kvällen förvandlas till en orgie i pubar och nattklubbar. Vanligast är nog gayklubbarna. Men jag gissar att det finns någran hetrokubbar oxå.
Ett litet tips: Om du måste köpa elektronik så gå till affärer som researr rekomenderar. Det finns en HEL del skumma ställen.
Senast jag var nere så besökte vi en stor pub med underhållning. Det var kul. Men när jag gick därifrån så var det en snubbe som tog mig mellan benen å skrattade högt. Det var inte skoj, mer om detta längre fram i historier från resan 2011.Varadero
Detta är ett bra shoppingställe som inte är så känt. Ligger rätt så nära strandpromenaden i Maspalomas. Det har 3 våningar om jag kommer ihåg rätt. Högst upp ligger en bra pub/restaurang som heter Loco Bar. Där brukar jag äta en club sandwich varje gång jag springer förbi.Ny har det även öppnats en ny Tex Mex sportsbar "on the top floor", dvs högst upp. Den heter Jalapenos och serverar smaskig och kryddstark TEXMEX mat och visar engelska ligamatcher på TVn.
Hälsa från mig och min kompis Andreas och visa dom bilden (på visitkortet) så får ni 10% rabatt.

Kan vara så att de har ny ägare nu och stället heter nått annat ...
Puerto Rico

Ett rätt skruttit CC med öns värsta inkastare. Om ni tror att dom e värre i PDI så kom hit å kolla så får ni se. Men det finns även bra ställen, ex: Black n White pianobar, Harleys och Irish Bar (vart på ön finns det INTE en irländsk bar) På matsidan kan nämnas Cristinas, som är en kanarisk restaurang vilket e väldigt ovanligt och Si Senor som trotts namnet är en Kinakrog. Men här finns det inga friterade bananer med glass..utan endast glass till efterrätt.
Tyvär så finns även Mc Donalds här.


                               Cristinas som tyvärr inte var öppen när jag hade kameran med mig.                     Black n White pianobar där det sägs att RogMan en gång slängt av sig....

2 kommentarer:

AnneliH sa...

Ja, det måste bli ett besök till Las Palmas nästa gång...det ser jag det;)

Randi sa...

Arguineguin har fått nytt Centro Comercial, se her:

http://www.canariposten.com/a_nyheter/08/09s/39s/n_25_3.htm

http://www.canarylife.com/canarylife/main.asp?article=007F2D920C&cat=shopping