tisdag 20 mars 2012

Den okända ön....Part II

En av Gran Canarias bäst bevarade hemligheter är nog Playa Gui Gui som är uppdelad i i chico (lilla) och grande (stora) stranden. Den en av dom är en nakenstrand, gissa vilken? Men för att få strippa av sig paltorna här så krävs en ca 2 timmar lång färd som innehåller allehanda transportmedel. Från San Nicolas på västkusten tar man vänster mot havet. Helst i en 4 djulsdriven jeep eller liknande. Den sista biten får man ta till apostlahästarna och hänge sig åt en hyffsad promenad.
Väl framme där så är det bar att slänga kläderna och göra som Fredag och Robinson gjorde. Spela lite nakenvolleyboll (filmen med Tom Hanks om ni sett den) för det är nog det enda som finns att göra här....förutom att ta ett dopp då förståss. =)



En antal km före Gui Gui ligger Playa del Cura. En by (eller nått liknande) med fin strand, några hyffsade hotell och en och annan turistfälla till butik. Hit behöver man inte knalla utan man kan ta bussen. men det är ändå lungt och skönt här...om man vill softa lite som kidsen säger nu förtiden. =)
Fiska kan man göra oxå, om man inte e nöjd med maten på den lokala restaurangen.


Sen är det bara att sätta sig i hyrbilen för att färdas mot ett nytt äventyr....


Inga kommentarer: