torsdag 22 mars 2012

Den okända ön, del III


En av Gran Canarias stora hemligheter är kanske inte just Krugers bar i Arguineguin. Men det är inte många turister som varit inne på denna och liknande ställen. Ett tips från mig är att ta ett steg av från turistmenyernas förlovade gångstig för att uppleva den äkta kanariska livsstilen. I Arguineguin finns det även en liknande bar nere vid stranden. Där lever kanarierna sitt liv, vid sidan av turismen.

 


Detta är stranden i Arguineguin, där ovan nämnda bar ligger brevid. Denna bild är tagen tidigt på eftermiddagen och som synes är det ingen trängsel direkt.


Ett stenkast från playan så ligger denna restaurang nere vid hamnen där båten går till Puerto de Mogan och Puerto Rico. Det är fiskarnas koopertiva restaurang som vad jag vet endast har öppet kvällstid. Så ta gärna en sväng att detta hållet om du bor på Sunwing, Green eller Dorado Beach hotellen. Allt för att stödja fiskarna i Arguineguin och för att äta riktigt god mat.

2 kommentarer:

Randi's Tanker sa...

Takk, Rogman - det gjorde godt med litt sol & varme nå. Deilig å se bilder fra Arguineguin. 3 mnd siden jeg var der...

Og jeg tar gjerne en sving innom Bar Kruger. Har vært der flere ganger. Går heller der enn på skandinaviske Ancora.

Ønsker deg en fin helg!

JanE sa...

Roligt att läsa om "det okända" på Gran Canaria.
Saknar dig på Kanarieforumet.
Kan du inte gära några inlägg och hänvisa gärna till din GC-blogg.
Det skulle behövas lite "konsumentvägledning som motvikt mot all smygreklam för diverse lycksökare som nu blir allt vanligare på Forumet.

Ha dé (som vi säger här i Jämtland)