måndag 17 oktober 2011

Dag ett och två 2011

Lördagen
 

Efter en lugn flygresa med Norwegian landade vi på ett hett Gran Canaria. Klockan var 17.35 och tempen stod på 32 grader i skuggan. Normalt sett brukar man ju ( eller varje fall jag) få åka buss till terminalen. Men denna gång så körde dom fram (det skulle visa sig senare att detta skulle bl en ovanlig resa för min del i alla fall) ända in till gaten. Som tur va så hade jag redan shortsen på.

Redan här blev det lite ovanligt för bagaget kom otroligt snabbt. Jag brukar ofta få vänta...länge. En annan ovanlig grej var att få åka taxi(taxi video) till hotellet. De senaste 9 gångerna har jag åkt buss. På sätt och vis så var det skönt att slippa chartergenomgången:

-Finns det svenskt kaffe på hotellet?...vart ligger Pepes Bodega.....


 Utsikten från vår bungalow, med Ååååhkurvan till vänster


              Efter vi packat upp så tog vi en promenad nedåt playan i kvällssolen


                    Som taget från Baywatch om det inte vore för fotografens skuggaPå väg hem avslutade vi med grillspett på Loopys. Det var precis lika bra som det sagts på forumet.


   Loopys sett från gångbron


    Så här ser det ut på insidan


   Grillspett: 13 € , mat över till lunch nästa dag


Söndag

Dagen började med ett dopp i havet med lite wave chasing och inköp av frukostbröd på HiperDinos. Sedan tog vi bussen till PDI, klev av vid Tropical CC.Vi klev in på Parque Tropical, hotellet från tv serien Playa del Sol


   Roger ser storögt på den vackra trädgården de har.
...å poolen e inte så dum den heller.


Sedan ville vi se lite utsikt och den kollade vi in på den fina strandpromenaden. Vilket ledde till en del fina bilder. Ingen av dom är dock med i detta inslag ;-)


The Maspalomas Walk är måste när man är här så vi tog av oss sandalerna och gick en bra bit längs stranden tills vi såg Hooters. Vi gick dock aldrig in för jag gillar inte stora amerikanska bomber....å öl. =)

Observera skylten med Roger Pub högst upp!!

Tog en paus och åt en billig burgare på ett ställe jag aldrig varit på och antagligen aldrig skulle återvända till. Efter detta var jag så stel å trött att jag tog bussen tbx medans Christofer tog en promenad hem. Gissa vem som kom hem först?

2 kommentarer:

JanE sa...

Kul med lite fler bilder! Fina som vanligt.

Randi's Tanker sa...

Takk for at du varmer meg med bilder fra Gran Canaria. Og så fine bilder!

Så... Du har fått din egen pub på holmen nå ;-) Kult!

Når jeg reiser nedover i desember MÅ jeg få lagt The Maspalomas Walk inn i programmet. For første gang, i så fall. Men etter 15 reiser til Gran Canaria er net nok på tide!

Ha fortsatt en fin dag!