söndag 9 oktober 2011

San Agustin: Rocas Rojas (PDI Video)


När taxin gled in så var detta det första vi såg, nämligen det lilla centrumet vid Rocas Rojas. En restaurang, ett lägenhetshotell, en biluthyrningsfirma, några krimskramsbutiker........och en HiperDino Supermarket. Här handlade vi baugetter efter morgondoppet*och snacks till kvällen. En och annan RonMiel införskaffades oxå. Samma som jag avnjuter medan jag arbetar på detta inlägg. Lite mer till höger liger även ett sjukhus, mer om detta längre fram.
                                                    

När man skulle upp till vår bungalow så var man tvungen att ta denna backe rätt upp för att sedan ta sig över krönet på ännu en backe lite längre upp. Gissa om stegräknaren* fick jobbaDetta var vår utsikt varje gång när vi öppnade balkongdörren. Här avnjöt vi frukost, middag och en och annan kvälls-cerveza. Mitt i bilden syns den sk åhhhkurvan. De flesta som läser detta vet vad det innebär/betyder. Ni andra kan mejla mig så kan ni få en privat utläggning om detta.Playan i San Agustin såg ut så här första kvällen. Inte mycket folk, men man såg nästan aldrig fler än 30 pers härnere, oavsett tid på dygnet. Varje morgon när jag och Christofer tog ett uppfriskande dopp och ägnade oss åt WaweChasing var det som mest 15 pers där.

--------------

* Morgondoppet: varje morgon vid 9 tiden tog vi ett uppfriskande dopp i Atlantens salta och guppiga vatten.

*Stegräknaren kom upp till ett snitt på ca 10.000 steg/ dag vilket är hyffsat om man frågar experterna. Dessa steg kom inte bara från denna branta backe utan från våra dagliga utflykter på denna underbara ö.

* WaweChasing= ett utryck jag myntade under denna underbara resa som betyder ungefär "att jaga höga vågor och som man kan bodysurfa på.
--------------------

Nyinkommen video


Första riktiga dagen på ön så tog vi en promenad på playan.

4 kommentarer:

Anette sa...

Tänk Rogman, man sa redan ååhhhh efter den kurvan för ca 45-47 år sedan . . . och då fanns det inte mycket mer än La Rotonda, Monte del Moro, San Agustin Beach Club och tror att Rocas Rojas var i sin begynnelse.

Eva "Pellis" sa...

Hoppas att du hade det härligt på Mitt Rocas Rojas! Av bilderna att döma ser det ut som du bodde i 200 området. När du är uppe på krönet precis där bilarna är parkerade om och man ska gå till utsiktsplatsen går det en trapp upp till vänster som man stånkar upp i, där ligger det två ensamma hus och där bor jag!!!
Hoppas att du trivdes! Jag längtar ner men får åka om två veckor! Nästa gång du får följa med din kompis kanske det blir samtidigt, vem vet! Jag känner igen dig i alla fall från alla dina reklamjobb! Mer bilder! Mera Bilder!

RogMan sa...

Ja Pellis, vi bodde på 210 B och hade fin utsikt. Men backen är inte kul...den trappan ligger i närheten. Vi missade nog utsikten tyvärr..denna gång. Säg till nästa gång så får du visa mig den om jag får följa med min kompis igen förståss.

JanE sa...

Ser ju riktigt mysigt ut i Rocas Rojas.
Tyvärr har jag (o lilla frugan) bara
erfarenhet från Clinica Rocas där
hon op. sin tårkanalsinflamation
2007.