torsdag 3 november 2011

Dag 5-den stora Ö turen..... del I

Att hyra bil är ett bra sätt att se Gran Canaria på, glöm inte bort att läsa hyresvillkoren bara. På Lund Rent i San Agustin läser jag på deras hemsida under rubriken ”Traveller adicional” följande tänkbara strof: ”Sekunden föraren er icke anta någon storma. Varelse därför fri.”

Under nästa rubrik ”Förbränna” lär vi oss följande: ” Hastigheten av Lund – Rent inkluderade inte om pris drivmedel. Inne om återvända om fordon, den sätta in vilja vara nöd till å bli så han pensionerat. Inne om mitt emot fall, den motsvarande belopp vilja återvinna.” Klart som korvspad? Inte?
Känner den hugade spekulanten ännu sig osäker på om han eller hon vågar hyra kanske en titt under rubriken ”Försäkringsbrev” sprider ljus över saken? ”Med det hiring av vår tjänsten, vagnen gå med på försäkringsbrev av olycksfall (C.D.W) och invånare (P.A.I.), varelse den här en omfattat inne om tullen viste inne om nytt stycke av General Tullen.”

Så nu har väl polletten trillat ner? Du läste väl om ”General Tullen”? Strunt i det, på Lund Rent tycks man ha ett stort förtroende för sina kunder så lita på Lund. Betala med kort eller kontant, helt OK, ingen deposition!? Bilen var nog ganska ny och inte allt för bucklig och i baksätet stod en kartong ägg. Varför vet jag inte och värmen ute var inte så stark att vi kunde steka dem direkt på taket så de fick åka med tillbaks.
En snygg bil på det hela. Fast jag undrar om inte Rumänerna ångrar lite att de lät just Renault köpa in sig i deras bilfabrik (Dacia)?

Christofer på väg in i vår hyrbil


Och varför skulle de då ta till sig just de som gjort franska bilar ökända i resten av världen? Motorn, en diesel tuffade och gick även om accelerationen saknades (nästan) helt. Backspeglarna manövrerades mekaniskt med spakar inifrån kupén och kunde riktas åt vilket håll som  helst utom bakåt (i Frankrike har jag haft en hyrbil med exakt samma värdelösa funktion, men där trillade hela backspegeln loss när man rörde spaken)) Den på förarsidan verkade tänkt för flygplansspaning, men luften var fri från luftangrepp så jag hade kanske föredragit att se upphinnande markbundna fordon istället. En stereo fanns där vi fick in någon lokal kanal som spelade brusljud, som tur var gick det inte att skruva upp volymen. Trafikrytmen var annars behaglig, precis som hemma har de flesta bilisterna inte lärt sig bruket av blinkers så vid de otaliga cirkulationsplatserna gällde det att känna in vart andra förare var på väg. Fast jag såg faktiskt en taxi som blinkade, ny i jobbet förstås och ville göra sig till?


 Själva färden vi gjorde får nog Roger själv redogöra för, han är en tapper passagerare även om han vid något tillfälle när vägen omgavs av stup uppe i bergen framförde åsikter om hur trygga och trevliga Ving´s bussutflykter var. Fast Roger, medge att utsikten var hänförande. Och vi var aldrig vilse, Gran Canaria är ju en ö och vi höll oss på land hela tiden.
/Christofer


Videosnutt
Klicka här så kan du se en video från denna dag: Gran Can Drivin

1 kommentar:

Perry sa...

Hyresvillkoren på bilen. Jag höll på att garva mig av stolen!