tisdag 15 november 2011

Dag 7 Las Palmas

 Dagen innan hemfärd så drog vi till Las Palmas de Gran Canaria, där det bor nästan 400.000 invånare och räknas som GCs huvudstad. Men om du frågar de som kan mer än lilla jag (å det är några stycken) så säger dom att den även är huvudstad för provinsen Las Palmas som består av Gran Canaria , Fuerteventra och Lanzarote (inklusive 6 mindre öar däribland La Graciosa).
Så nu är det slut på geografilektionen. Njut av bilderna på den sjunde dagen....ja vår 7:e dag då alltså...inte vår herres.

Alfredo Kraus Auditorium. Uppkallad efter tenoren (de vet ni väl vem det var) med samma namn. Det öppnade i december -97, fem år efter hans död.


Från Auditourmet så kan man se Playa de las Canteras, stadens lunga som den i bland kallas då de boende tillbringar heta eftermiddagar och svala kvällar på stranden. För övrigt den första strand jag badade vid på ön.


Innergården på Casa Colon där Columbus troligen tillbringade några veckor 1492 när de skulle reparera trasiga segel.  Då tillhörde huset GCs guvernör som lät honom bo där. Missa inte papegojorna längst in, dom är underhållande.

Den berömda gågatan som oxå är en stor shoppinggata. Vad gatan heter, jo den heter: La Rambla...nej vänta den ligger ju på fastlandet.
Denna heter Calle Triana.

'
Christofer tar en fika på en liten tvärgata.Detta hus är marknaden i Vegueta. Ligger nära Teatro där bussarna stannar.


Påminner lite om Hötorgshallen eller möjligen Söderhallarna.
Å till slut den berömda glasskiosken i San Telmo parken. Ber om ursäkt för att det ser ut som palmen växer upp genom taket. Av nån anledning så var jag stressad vid detta tillfälle. Kan ha varit för atrt det var ovanligt hett i Las Palmas denna dag, nästan 32 grader. Normalt brukar ju kvicksilvret hamna på ca 22-23 grader.

-----


Som jag/vi tidigare skrivit så hände det ju en del saker denna dag. Incidenten i taxin och den senare på kvällen i Playa del Ingles. Vill ni läsa om dessa så får ni backa bandet några klick....*= Tack Randi, min klippa som vanligt

2 kommentarer:

Randi's Tanker sa...

Takk for vandring i vakre Las Palmas, Spanias 9.største by.

* Alfredo Kraus Auditorium åpnet i desember 1997.

Det blir enkelt for meg å reise til Las Palmas når jeg ferierer på Monte Feliz. Fra Puerto de Mogan (hvor jeg vanligvis ferierer) blir reisen lang med buss.

Flotte bilder igjen, Rogman. Du er blitt en habil fotograf ;-)

Ta en titt innom bloggen min. Jeg har også skrevet om Gran Canaria. Du finner link til et 39 minutters TV-program fra den deilige holmen vår.

Gran Canaria sa...

Bra blogg du har!