tisdag 11 november 2014

Äta ute i Arguineguin

Maten på Valle Marina var allt annat än bra. Det ända som kunde klassas som bra var frukosten. Det säger väl en hel del om ställets , men i övrigt ett fantastiskt ställe. Detta betydde att vi var några som åt ute nästan varje dag, i alla fall till lunch. Men av ekonomiska skäl så kunde jag inte äta ute så ofta på vanliga matställen utan det blev skräp mat (Donkan å Kingen alltså, men det är inget heller att skriva hem om) så jag skriver lite om dessa två riktiga restauranger i stället.


Gången som led till Slow Boat


Slow Boat ****

När man åker till Gran Canaria så vill man antagligen pröva på lite lokal mat. Men ibland vill man alla äta vanlig mat igen. Så jag testade denna Kina restaurang i Patalavaca. Mina två favoriter är nr 59 och nr 66. Vad de är undrar du då? Den första är biff med grön paprika o den andra är Vitlöksräkorna som nästan smälter i munnen.  Till detta har man en av planetens häftigaste utsikter över Atlanten Patalavaca playan och Anfi . På kvällen så kan man få uppleva en underbar solnedgång som extra show till huvudrätten.

Lugnast är det mellan 13-15.00. Sedan är här oftast fullpackat. Maten är som sagt god och servicen är kanon bra. För att inte säga billig. Mina räkor kostade ca 11 Euro med en Cola till. När man sedan får notan så blir man bjuden på risvin.  Jag brukar inte dricka den för jag gillar inte vin men de som gör det säger att det är gott. 

Klassisk Kinesisk inredning


Nr 59 Biff med Grön Paprika
Utsikten
Detta är utan tvekan Gran Canarias bästa Kina restaurang. Å då har jag testat ett antal.

Marino Chicos SkyltMarino Chico ****

Denna restaurang, som jag nu testat för första gången, ligger i ett nedgånget CC kallat Ancora Center. Den ligger väldigt nära rondellen med fenan i Arguineguin. Utifrån så kan man tro att CC Är på väg att rivas. Men väl där inne finns det många ställen med hjärta och bra stämning. Så även denna. En väldigt trevlig man välkomnar oss när vi kommer och visar oss till vårt bord. Han är snabbt framme med menyn och jag bestämmer mig nästan lika snabbt för en entrecote med pepparsås och papas arugadas (kanarisk kokt potatis) vilket tillsammans är mycket gott, samt en Cola att skölja ned detta med. 

Interiören

Man har en liten, men begränsad utsikt (ungefär som i Sällskapsresan ni vet: Havsutsikt!!) där vi kunde följa solnedgången. Och att få njuta av en flambering var även det underhållande.
 Vi får även en liten tallrik med tapas, som vi INTE beställt. Lite lurigt tycker jag, då man kan tro att det ingår i priset, men icke. 2.50 € kostar den lilla tallriken oss extra som dock smakar ok, men inte mer. Men huvudrätten var helt suverän och såsen ljuvligt god. Under måltiden kommer samma man fram flera ggr och frågar om vi är nöjda med maten. Jag hinner tänka att sådana småsaker (som tapas tallriken) ska man nog inte klaga på när man är på våra drömmars ö.

Entrecote med kanarisk potatis och pepparsås


Totalpris: Entrecote med pepparsås, liten tapas tallrik, 1 Cola kostade mig 20€

Solnedgång sett över taken från Marino Chico


Marino Chico hade fått en femma om den legat på ett annat ställe och varit lite billigare. Men en liten Ron Miel efter maten hade ju inte suttit helt fel...


Som avslutning. En kort video tagen från fönstret på Slow Boat med utsikt över playan o Atlanten:


Inga kommentarer: