måndag 27 april 2009

Gran Canaria Storys Del I

En säljare som inte höll sitt ord ...ovanligt va?!

Jag och en kompis tog bussen till Putte för att shoppa lite en mulen dag. Det var rätt varmt, åskan hängde i luften ändå så vi tog en sväng förbi Mc Donalds för att ta en glass. Det blev som vanligt en glass med jordgubbssås å jordnötter(vilket vi tyvärr inte har hemma) När vi sitter och äter så dyker en sån där säljare från Anfi del Mar upp med sin pärm.
Han ville att vi skulle följa med på en rundtur, ovanligt va? Vi försökte att komma ur detta men till slut så gav vi med oss. Ni som sett 5ans GC program vet hur killen med det lockiga håret såg ut. Denna kille var som hans tvilling. Han erbjöd oss att vi skulle bli hämtade dagen efter utanför Valle Marina klockan 09.00 (det är typ 500 m men vi e ju lata) av en buss och som tack så skulle vi få en gratis resa med Glass Bottom Ferry till Puerto de Mogan. Vi ger oss tänkte vi, båt resan kostar ju i alla fall nästan en hundring. Det skulle det vara värt.


Anfi sett från vattnet

Dagen efter på söndagen så klev vi upp och åt frukost, fast lite tidigare. Bara för att vi skulle hinna med bussen. Ställde oss utanför ingången 10 minuter i nio. När klockan var 5 över nio så hade bussen inte kommit och vi började misströsta och kunde se våra båtbiljetter flyga långt bort. 9.25 så gav vi upp. Vill han ha oss på rundtur så får han stå vid sitt ord, tänkte vi och gick och solade i stället.
Där försvann ju en gratis resa med Glass Bottom Ferry men å andra sidan så slapp vi ju också stå emot en massa tvåbenta kackerlackor när de försökte övertala oss att köpa lägenhet på Anfi. Anfi är ju annars en underbar anläggning på alla sätt om man bortser från dessa sk. säljare.
Min kompis och jag bestämde oss för att aldrig prata med någon säljare nån mer gång. Det bästa sättet att undvika dom är att låtsas att vara från ett land som de inte kan ord på. Jag brukar testa med Island...det funkar oftast ..9 ggr av 10.


Fler storys kommer så fort jag minns dom.....

Inga kommentarer: