lördag 4 april 2009

Södra Gran Canaria rustas uppStora delar av Playa del Ingles, Maspalomas och San Agustin kommer innom de närmsta åren att rustas upp. Nästan 20 miljoner euro kommer att satsas för att säkra turistnäringens framtid de kommande 40 åren. Bla så ska Avenida Italia bli gågata och landsvägen GC 500 ska byggas om för att bli mer tillgänglig för gående och cyklister.

CC San Agustin som måste vara ett av de mest slitna på södra sidan,skall totalrenoveras. Strandpromenaden mellan San Agustin och Playa Del Ingles skall breddas och runt omkring skall plats för nöjen.
Maspalomas stranden ska oxå rustas upp och göras mer handikappvänlig. Innebär detta att nudist å gay området försvinner? =) OBS skämt! Har inget emot varken nudister eller glada människor=)


CC Tropical, Yumbo och Cita skall renoveras helt. Vilket är en nödvändighet annars kommer de väl att rasa ihop närsomhelst.=)Köpcentret Anexo II nere vid stranden i Playa del Ingles skall flyttas för att ge mer plats åt stranden. Ett nytt ska byggas på den nuvarande parkeringsplatsen. Om det blir någon ny p-plats förtäljer inte historien. Så vart ska badbussarna stå?

Även gratis WIFI (trådlöst internet) skall byggas på allmäna platser och i över 200 byggnader. Detta för att turisterna ska kunna kombinera arbete o semester (bra inititiv, men varför jobba på semestern?)Allt detta är ju helt nödvändigt för att ön ska överleva som ett populärt resmål. Men det finns ju andra platser som behöver renoveras oxå. Putte är väl ett av dom, och då både CC och hotellen. Speciellt det CC nere vid stranden som ser ut som ett ruckel. Det nya CC i Arguineguin ska bli kul att se vid nästa resa.Källa
Tidningen Dag och Natt: Har bidragit med den större delen av texten. Dock har jag skrivit om den lite. Även bilden över GC 500 är lånad. Övriga bilder och sista stycket samt övriga kommentarer e mina egna.


Tillägg:
En av mina GC blogg vänner Randi från Norge säger att även Puerto Rico kommer att rustas upp. Ett förslag från henne är att man river hela det gamla CC och bygger ett nytt. Det låter som ett bra förslag.
Varför inte bygga en ny galleria precis som den Arguineguin? Den verkar ju vara helt underbar...om man ska utgå från rapporterna jag fått. Ser fram emot att besöka denna någon gång i framtiden.

1 kommentar:

Randi's Tanker sa...

Joda, Rogman - Puerto Rico skal også rustes opp. Etter planen i første omgang ca. 120 hoteller. Universitetet i Las Palmas har fått i oppgave å utforme en tilstandsrapport og vurdere hvilke hoteller som skal være med på prosjektet. Samtidig lages det en finansiering- og fremdriftsplan.

Har ikke sett at CC skal rustes opp. Det burde rives og bygd nytt i annen arkitektur. CC i Puerto Rico er jo aldeles forferdelig!