tisdag 4 augusti 2009

Valle Marina & Sunwing * * *

De hotell jag bott på när jag besökt Gran Canaria kan räknas på den ena handens fingrar. Här kommer en genomgång av de jag bott på samt några andra som jag har hyfsad koll på ändå.

Valle MarinaValle Marina, som jag skrivit om några gånger tidigare är ju egentligen inget hotell där vanliga dödliga kan boka rum på. Antingen har man psoriasis eller så köper man sin egen bungalow. Den är inte ute på marknaden för alla normala, om man så säger.
VM förtjänar ändå att nämnas i ett hotell inslag, bara pga av att det är så vackert. kolla bara in den bilden. Hotellet eller rättar sagt Det norska hälsocentret påminner rätt mycket om flera andra lägenhets hotell på ön. Byggd i en sluttning med en mur runt omkring. Det finns även 2 pooler och en tennisbana/handbollsplan. I början på 2008 så var renoveringen färdig vilket innebar att samtliga 74 bungalows nu har fått helt ny inredning och nya vitvaror. Den stora fördelen med VM är att det bara är ca 7 minuters promenad till underbara Anfi del Mar.
Vill du läsa mer om Valle Marina så finns flera inlägg, tidigare i bloggen.

Sunwing ArguineguinSunwing Arguineguin är känt för alla ni som såg kanal 5s serie från 2008, där de följde några av reseledarna. Detta är ju numera det enda Sunwing hotell på Gran Canaria då det i Maspalomas gjordes om till ett lyxigare hotell om jag har fattat det rätt. För oss som bott på Valle Marina så är den känd för sina trevliga uppträdanden som de har nästan alla kvällar i veckan. Jag har sett ABBA, 80 tals, musikaler mm. Det är alltid lika trevligt att sitta där under bar himmel, ta en drink och njuta av showen. Själva hotellet är ju nyrenoverat (2006) och nästan alla rum har havsutsikt. Sen är det max 10 minuters promenad till Anfis svala snäckstrand. Det finns även flera restauranger och ett minilivs. Enda nackdelen är att en del av rummen ligger väldigt nära vägen där både bussar och lastbilar kör förbi.

Video från ett uppträdande

1 kommentar:

Jan sa...

På vägen från Valle Marina till SunVing (om man går den övre promenaden) ligger ju den förträffliga vätskekontrollen Juke Box med lika förträffliga Siri.
Vore kul att träffas och gagga över en eller flera paraply-dinkar där.
Jan E