torsdag 27 augusti 2009

Sällskapsresan-avsnitt 2

Inspelningen på Gran Canaria tog ca 7 veckor och de flesta statister var familj eller nära vänner. Detta för att de skulle vara säkra på att de kunde vara med under hela inspelningen. Bla så är Lasses mamma och Bosses pappa med i filmen.
Carmencita, tjejen på Viking Bar spelades av Maria Esperanza som kände Bosse. Hennes mamma spelades av en spansk skådespelerska från Madrid vid namn Margarita Calahora och pappan av Juan Socorra Vega, en kanarisk fåraherde. Han var en sk avancerad statist och detta var den enda filmen han nånsin gjort.
Avsnittet från grisfesten är inspelad hos Antonio. En man som anordnat massor med grisfester för charterturister. Bandet Las Peras och personalen var även de äkta. De senaste jag hörde var dock att Antonio numera lagt ner verksamheten.

Inspelningsplatser var Playa del Ingles och San Agustin. De flesta hotellscener är från hotellen Australia och Rocas Roja. Ett annat hotell som användes var Monte Rojo.


I slutet av filmen när nästan alla samlas i ett rum så ser vi Gösta Ekman i en sk cameoroll. Han var där på semester och frågade om han fick vara med. Visst svarade Lasse, men då får du spela städtant. Detta blev egentligen inte allmänt känt förrän filmen släpptes på DVD.

Slutscenen är som ni kanske vet inspelad i Rio de Janeiro, där Björn Skifs sjunger Feliz, som ska föreställa en fejkad variant av portugisiska.


Lite kuriosa:

Stig Helmer bygger på Lasses karaktär ” Helge Jonsson” från just Repmånad. De bytte namnet till Stig Helmer för att de tyckte att det lät ännu töntigare.

Majsan som spelades av Lottie Ejebrant, hade även en liten roll i Repmånad

Bengt Palmers skrev filmmusiken, som för övrigt finns på CD och är högst njutbar.I skrivande stund (aug -09) så jobbar Bengt Palmers med en musikal som ska bygga på filmen.

Flygplanet i drömscenen med Stig Helmer stod vid sidan av vägen och var inte planerad på det sättet som den utfördes. Senast jag såg så stod det kvar nära flygklubben vid Bahia Feliz

Middags scenen: med pizzaracern och Sivan är inspelad på Grill Paco i San Agustin

Scenen när Robban och Berra går på Maspalomasstranden är en av filmens dyraste. Det krävdes tusentals med statister.
Nej, så gick det naturligtvis inte till. Filmteamet hade gömt kameran i en buske och filmade scenen med ett långt teleobjektiv.

Fru Storch samt Gabbe och hans kompis jobbade på den tiden på Vingresor.

Viking bar: Carmencita som på riktigt heter Maria Esperanza jobbade i Stockholm som översättare. Hon var vän till Bosse och hjälpte till med manus samt översättning.


Källor
De flesta uppgifterna kommer från kommentarspåret på DVDn där Bosse Jonsson och Lasse Åberg berättar om inspelningen.
Nått har jag oxå säkert snappat upp på forumet....eller av folk jag känner =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket intressant det där.Ja man lär sig nåt nytt varje dag.
Toppen hemsida du har :)


Giggis