fredag 30 juli 2010

Maspalomasäventyret dag 4

Från början hade jag tänkt att softa vid poolen. Det bidde ett kort dopp i gurkinläggningen de kallade för pool (minst 3 x för mkt salt) så jag pallade 10 minuter. Efter en lång dusch begav jag mig till busshållplatsen. Den skulle gå om 5 minuter men man vet ju aldrig. Den kan ju komma när som helst. Jag säger inte att det beror på busschaffisarna, enligt mig så beror det mest på oss turister som inte kan ta reda på vart vi ska och ha någorlunda rätt växel. Jag menar hur svårt kan det vara att förstå att chaffisen inte kan växla en tvåhundring jämt. Längre fram ska jag berätta om några helknäppa resor å en som kunde slutat i en mindre katastrof. Men egentligen kör de rätt bra även om det går lite för fort i bland. Jag klev av vid en välkänd hållplats, den vid Yumbo. Hade tänkt att ta lite nya bilder från Nueva Estocomo eller Hotell Europa som det egentligen heter. Det är inte lätt att få bra bilder där för det är massor med stängsel och höga murar. Den här bilden är väl ok, men inte mer. Under tiden jag tog bilderna så var det en hel del som stirrade på mig. Såg väl rätt konstig ut när jag försökte fota över muren och genom stängslet. Började bli hungrig och råkade få se Hard Rock Cafe. Där har jag aldrig varit,varken här eller hemma så jag satte mig vid ett bord och beställde den minsta å billigaste dom hade. Men som vanligt när det gäller amerikanska grejer så var den rätt stor ändå. De var väldigt trevliga och mycket duktiga på engelska, vilket e rätt ovanligt annars. Frågade en av tjejerna om hon ville vara med på bild och till min förvåning så sa hon inte nej. Efter maten så startade jag en lång och förvirrad färd mot playan. Sprangförbi Yumbo igen för att senare gå vilse ett par gånger men hittade en hel del att fota ändå.......som ni ser. Playa Del Sol en av de mest populära hotellen i området. På vintern brukar även Lill Babs spela här...annars spelar hon golf har jag hört. Ett vackert litet kanariskt hus jag fotade under min förvirrade promenad. Fin utsikt över Mirador del Golf. Jo då, den ligger där nere nånstanns Annorlunda utsikt över playan. Nu är det nära... ..å äntligen e jag på playan. Gran Canarias eget Baywatchtorn Tog sedan en klassisk Maspalomas Walk. Vilket jag visserligen gjort på varje playa men inte desto mindre mysigt. Önskar bara att det var nått annat jag höll i vänster hand å inte tofflorna. För att ta mig upp till bussen var jag tvungen att -klättra uppför den där sanslösa trappan...men det gick till slut. Utsikt från trappan Fina blommor vid ett fint hus. CC Tropical vid busstationen. Fick vänta en halvtimme å sedan satte jag mig på bussen hemmåt å kunde då ta dessa bilder Utikt från bussen ner på Arguineguins mindre playa, bredvid cementfabriken. Ännu en solnedgång över Teide


Min Maspalomaswalk

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj så fina bilder en del av dom av "mitt canaria" kul att du delar med dig.

Tjollan

Jan sa...

Härligt att sitta och suckta över dina foton, extra roligt att du skriver text till bilderna blir ju så mycket mer levande då.
Ha de´ (som vi säger i Jämtland, där YRAN pågår för fullt, vi bor drygt 3 kilometer för själva scenerna men hör "dunket" ändå)