fredag 21 november 2008

AmadoresHit kan man ta antingen bussen i 5 min från Puerto Rico eller en 35 minuter promenad längs den vackra strandpromenaden med kanon utsikt över Atlanten. Påminner rätt så mycket om Anfi men den är nästan dubbelt så stor, ca 500 m lång .Stranden är importerad sand från Västindien.
Vattnet är långgrunt och välskyddat av två pirer som fungerar som vågbrytare. I anslutning till stranden finns många butiker och restauranger. Området är en ny ort så det förekommer fortfarande en del byggnationer. Jag kan rekommendera alla barnfamiljer som funderar att åka till Gran Canaria att välja Amadores! Ett eldorado för barn! Bra strand, rätt så varmt vatten i lagunen, blåser inte så mycket, inte så mycket störande biltrafik, och mycket lugna kvällar och nätter!
Äldre par verkar också trivas i Amadores, inte många försäljare så det går att flanera både på stranden och strandpromenaden på kvällarna utan att bli antastad! Än så länga bör väl tilläggas!

Här finns det mest 3-4 stjärniga hotell. Självklart är sanden importerad korallsand från Västindien. Dubbelt så stor som Anfi på ett ungefär. Det senaste tillskottet på södra sidan.

Om man blir hungrig eller törstig så är det nära till retaurangerna vid strandpromenaden. Vissa av hotellen runt Amadores är inte riktigt färdigbyggda, så störande oljud kan förekomma.

1 kommentar:

Randi sa...

Anbefaler Amadores Beach Club.
Det er IKKE så dyrt som det ser ut.
Jeg har spist der og det var faktisk billigere enn enkelte restauranter på Amadores strandpromenade!

http://www.amadoresbeachclub.com/