lördag 29 november 2008

Resehistorier

Sånt som händer på resan är nästan alltid kul att återberätta. Denna historien skrev jag om i början på- 07. I forumet alltså. Tänkte att det skulle bli mer...snart! Måste bara komma ihåg dom först...=)

Den galne taxichaffisenTaxin på bilden har inget med berättelsen att göra.

För någar år sedan så skulle vi ut med en katamaran på de sju haven. Vi var 7 st som skulle åka men det fanns bara 2 bilar.
Det gick in 4 i den första , så och jag å 2 till hoppade in i den andra.

Gran Canaria har de en regel om att max 3 personer får åka i en normalstor taxi. Så vi hoppade in i bilen men det skulle vi nog aldrig gjort.

Han verkade sur redan från början. Antingen hade han inte fått nått på länge eller så vara han bara på uselt humör. Körde som en riktig biltjuv, mellan 30-40 km för fort på den slingriga vägen till Putte. Kändes som om vi skulle köra ut för stupet när som helst. Ni som åkt där vet hur nära stupet är.

Vi bad honom lugna ner sig på olika språk men han brydde sig inte. Nere i Puerto Rico trodde vi han skulle lugna ned sig men även där körde han som en galning. Det kändes som att åka berg å dal banan på Grönan.
På lokalgatan ner till hamnen är det ju 30 km/tim men han körde slalom mellan bilarna i minst 60 km/tim.
Jag tänkte att snart smäller det! Men fram kom vi och det kostade bara 3 Euro vilket vi betalade, utan dricks. Han körde en Hollywood å drog därifrån.

Har efter det åkt med många taxichaffisar på ön men ingen lika galen som denna.

Inga kommentarer: