fredag 21 november 2008

Puerto de Mogan
Om Playa Ingles är en party stad så är Puerto Mogan en ”siesta stad”. De som kommer hit vill verkligen ta siesta på semestern. Här finns inga jätte hotell utan nästan bara mysiga små hotell med en trevlig atmosfär. Det lyxigaste hotellet heter Cordial Mogan Playa och har många vackra hus och en helt underbar poolanläggning inte långt från stranden.Stranden är ca 150 m lång och har precis som Anfi och Amadores importerad vit korallsand från Västindien. Biltrafik är inte tillåten inne i ”stan” vilket ger en lugn och inte så stressad atmosfär. Här finns massor med vackra hus, vackra blomster arrangemang och små kanaler. Detta här lett till att Puerto Mogan oftast kallas GC eget Venedig. Man kan inte åka gondol här men väl ta en tur i den berömda The Yellow submarine. Den åker ut en bit utan för hamnen och där kan man få se det underbara djurlivet under vattnet och ett och annat vrak.
Bron över floden....

Puerto Mogan är en gammal fiskeby som gick igenom stora förändringar på 1980 talet då en fransk konstnär fick i uppdrag att skapa en by med klassisk kanarisk arkitetektur. Det fiskas fortfarande här men inte i samma utsträckning som förr.
Nära hamnen ligger torget med massor av olika restauranger och små butiker. En del helt OK andra mindre bra.En av gränderna i Puerto de Mogan

Hit kommer även en mängd lyxbåtar och lägger till på vägen till någon av de andra öarna. Vill man åka båt själv så kan man ta en båt från det halvhöga blåvita hamnhuset som det står Puerto Mogan på. Den båten går till Puerto Rico, Anfi och Arguineguin och kostar mellan 8-10 €. Den resan rekommenderas verkligen. Till Arguineguin tar det ca 1 timme och 15 minuter. Jag brukar ta bussen hit, bara för att kunna ta båten tillbaka. Det är en underbar båtresa. Har man tur så kan få se delfiner å andra stora fiskar på vägen...oopps..sorry delfiner är ju inga fiskar. Men sådana kan man oxå få se. Vad man kan se när man åker i den gula ubåten vet jag inte. Den är inget för mig, med min cellskräck. Men jag har hört att den resan är helt ok den med, även om den är rätt mkt dyrare än vanliga båten.
Båten till ArguineguinVill man åka båt så kan man ta en båt från det halvhöga blåvita hamnhuset som det står Puerto de Mogan på. Den båten går till Puerto Rico, Anfi och Arguineguin och kostar ca 10 €. Den resan rekommenderas verkligen.

Till Arguineguin tar det ca 1 timme och 15 minuter. Jag brukar ta bussen hit, bara för att kunna ta båten tillbaka. Det är en underbar båtresa. Har man tur så kan få se delfiner å andra stora fiskar på vägen...oopps..sorry delfiner är ju inga fiskar. Men sådana kan man oxå få se. Vad man kan se när man åker i den gula ubåten vet jag inte. Den är inget för mig, med min cellskräck.
Men jag har hört att den resan är helt ok den med, även om den är rätt mkt dyrare än vanliga båten.The Yellow Submarine

Aktiviteter

Till Puerto de Mogan kommer man inte för att aktivera sig utan för att lata sig och förbättra solbrännan. Det man kan aktivera sig med är att simma och promenera. Uppe i bergen finns det en fin utkiksplats där man ser hela Puerto Mogan. Det finns trappor ända upp så man behöver inte klättra, om man nu inte vill förståss.


Äta ute

Här finns allt från billiga syltor med snabb mat till dyra fiskrestauranger. Dyra föresten, med Kanarskia mått är de dyra. Även Kina krogar finns men många har bara buffé och den maten är oftast seg och okryddad. Men på de ställen som lägger ner lite arbete på maten så brukar det smaka rätt så gott. Detta gäller i stort sett ALLA restauranger längs stranden. Där kan dom misslyckas tom med en clubsandwisch. Inne i "stan" så finns det bättre lunchställen. Det finns inga diskotek här men en del ställen har live music med allt från spansk folkmusik till jazz, om man nu gillar sånt så kan det vara värt ett besök. Vill man ha party så ligger ju PR bara en kvarts taxi resa bort.

Restaurante Orillas del Mar * * *

Deras specialitet är färsk fisk. De har även spansk folk musik ofta. Lite dyrare män väl värt pengarna. Tel: 928 565 316

Manchuria * *

Kinesisk bar-Restaurang. Hyffsad mat till hyffsade priser. Tel: 928 565 186

La Bodeguilla Juananá * *

Traditionell kanarisk mat på ett kreativt sätt. Kanariska viner och ostar. Mycket goda efterrätter som de själva tillverkar.

Irish tavern * *

Bar och restaurang som ligger nere i hamnen. Mysigt ställe med fin utsikt. Tel: 928 565 497

3 kommentarer:

Randi sa...

Fra Puerto de Mogan kan man IKKE gå strandpromenaden til Playa Amadores. 10 km langs kystveien er ikke å anbefale. Farlig!

BloggMan/RogMan sa...

Nu tror jag att jag korrigerat det som stod på fel sida och det som var helt fel...hoppas jag.

Anonym sa...

Tack för tipsen. De kommer till användning!
//Oscar