fredag 21 november 2008

Anfi
Helt klart den bästa stranden på ön, men jag e ju partisk. Fin vit konstgjord strand med importerad sand från Västindien. Den har en vågbrytare en bit ut så det är lugnt vatten, dvs. bra för barnen. Relativt lång grunt Längd: ca 150 m bredd 40. Solstol och parasoll finns att hyra för 3€ styckAnfi består av tre delar,Monte Anfi, Anfi Beach club och Club Puerto Anfi allt kallas tillsamns Anfi del mar. Allt är skapat av den norske borrmiljonären Björn Lyng. Här kan man man köpa en lyxig timeshare lgh. Hur vet jag att det är lyxigt? Jo jag och har faktiskt gått på en av de berömda rundturerna, som tog en timme å 30 min...mer om detta på annan plats.
På vardagar är det mkt folk men på helgerna är det ännu mer. Då kommer alla kanarier med familjer. Parkeringen när rondellen är så full med bilar att de står parkerade på trotoaren. Här kostar det tom pengar att stå vilket det inte gör överallt. Lapplisorna skulle tjäna mulltum om de hittade hit.

Om man vill vila huden ett tag så kan man gå in och shoppa i det lilla trevliga men dyra shoppingcentret. Det ligger bara ett stenkast från stranden. Här kan man köpa fina parfymer och dyra klockor. Har man några mynt över så ( vilket man oftast har) kan man slösa bort dom i spel hallen på flipper eller biljard. Det finns även bankomat (telebanco) och internetcafe som ligger på 10e våningen. Dit kommer man med hissen som går på utsidan av fasaden som har en underbar utsikt.Ta med kameran.#

De försäljare som säljer dessa timesharelägenheter bör man passa sig för om man har svårt att säga Nej!! Men hör och häpna de verkar ha bytt taktik, ialla fall på Anfi. De säljer bara semesterresor nu, för de säger att Anfi e slutsålt. Det var en ny grej...men vem vet.
Oftast börjar det med att du får en lott med vinst varje gång. Det enda språk de förstår är att INTE säga nått alls, utan bara gå därifrån. Mer om detta under min övriga tips.Utsikt över Anfi från korset

Vatten sporter kan man pröva på här, men det är inte billigt. För de som köpt en lägenhet här så ingår det mesta av vattensporterna.
Ett annat gratis är att gå ut på den lilla hjärtformade ön där man kan promenera och titta de fina båtarna i marinan eller se de stora fiskstimmen som finns i vattnet runt ön. Denna ö byggde Björn Lyng (ägaren av Anfi) till sin fru som en bröllopspresent. Romantiskt eller hur?. (Björn Lyng gick bort i september -06)

Aktiviteter

Dykning, Jetski, Fallskärm är allt annat än gratis. Det kostar mellan 30-60 € / tim. Bananbåt är betydligt billigare och volleyboll är gratis. För 6 € kan hyra en trampbåt och sola på en bit ut. Men om man vill slänga 60€ i Atlanten så kan man ta en helikoptertur på 10 minuter över Anfi och närliggande område.Från bryggan på ön kan man åka båt, Glas Bottom Ferry till Puerto de Mogan och Puerto Rico för ca 10 €. En trevlig stund på havet får man. Har man tur så kan man se fina fiskar och kanske någon delfin. Vissa turer går nämligen förbi i "delfinzonen". Men det e som med det mesta. Det är alltid nån annan som sett delfinerna. Jag har dock aldrig sett nån.

Inga kommentarer: