fredag 21 november 2008

Småtips

Vad kan man göra när det är mulet å solen inte strålar vad gör man då? Här nedan har du några förslag. Priser från 5 – 35 E

Mini Golf finns överallt på ön, fr riktiga kanonanläggningar till andra kalkon ställen. Ett av dom riktigt "lökiga" ligger i Bahia Feliz. Den bästa jag testat hitils är nog Poseidon i Putte. Små vattenkanaler, bassänger och fontäner. Detta är bara utsmyckningen...själva banan påminner mer om äventyrs golf än regelrätt minigolf.

· Ocean Park: Vattenpark i Maspalomas Alla dagar 10.00-17.30 · Cocodrilo Park: En liten djurpark, som ligger i Corolillos. Öppet alla dagar utom lördagar 10.00-18.00.

· Reptilandia: Reptiler, Exotiska växter Gáldar alla dagar 11.00 – 17.30

· Kamelsafari kamel ridning: Maspalomas. Alla dagar 09.00 – 17.00

· Rancho Grande: Ridning, utflykter El Doctoral. Alla dagar 09.00 – 13.00 & 15.00 – 21.00

· Rancho Park: Ridning på väg mot Palitmos Park. Alla dagar 09.00 – 20.00

Arucas#

Här finns en av Gran Canarias populäraste rom fabriker. Man kan få komma in och titta på tillverkningen och provsmaka. Mitt tips är att pröva den mörka rommen och honungslikören Ron Miel. Den görs i många varianter men denna är en av de godaste.
ETT TIPS!Om du köper hem en flaska så njut den med lite vispgrädde och kanel på toppen. Då smakar den best. Staden är även känd för sin kyrka, San Juan. Många kallar det för katedral men det är "bara" en vanlig men stor kyrka som byggdes mellan 1909-1977.

Firgas

Efter besöket i romfabriken så kan man åka till Firgas och skölja ned romen med det godaste mineralvattnet som finns. Här finns nämligen en urgammal källa som man använt i över 500 år. Förr i tiden trodde man att vattnet hade en helande verkan. Fabriken spottar ur sig hela 200.000 flaskor om dagen. Mineralvattnet säljs över hela Kanarieöarna och finns i både "sin gas" utan bubblor och "con gas" med bubblor. Min högst personliga åsikt är att vattnet utan bubblor är godast.


Kyrkan är väl vär ett besök

Teror

Teror är en komun på norra Gran Canaria. Komunen är döpt efter staden med samma namn. Här är minneralvatten, jorbruk och hantverk en viktig ekonomisk del. Många utav de stora bussrundturerna går hit, mest för att byn har en historisk kyrka. Men även för att de är en genuin kanarisk by. Det finns tyvärr inte så många sådana kvar. Nästan varje dag kan man se byborna spela musik på torget.

Den 8 september firas Pinjemadonans fest. Enligt en gammal sägen så såg en präst Jungfru Maria i ett pinjeträd på torget. Så där byggdes då en kyrka (se bild)
På söndagarna är det marknad och då kommer folk från hela ön dit för att handla och sälja.


Lite tips ang restauranger

• Se upp för Bearnaisesås. Har inte hittat nått ställe på hela ön som kan laga en god bearnaisesås. Har ingen aning om va det kan bero på.
Tillägg: har nu fått förklaring på den punkten av en av medlemmarna på Kanarieforum. Den görs tydligen på pulver för att hälsåvårsmyndigheten inte tillåter råa ägg till såser.

• På grillrestauranger så serveras oftast bakad potatis. Om du vill ha pommes frites eller gratäng så får du säga till.

• Till de lite finare (dyrare) restaurangerna så rekommenderar jag att du inte kommer i turistshorts och rosa krokodil tröjor. Långbyxor är ett måste lika mycket som att boka bord.

• Dricks ingår i hotell och restaurang notor med en speciell skatt. Men om du är nöjd med maten och servicen så är 5% vettigt. Eller åtminstånne de ”små tunga” €uro mynt du med största sannolikhet har i fickan.

Vill du läsa mer så står mina specifika tips under varje stad.

Inga kommentarer: