fredag 21 november 2008

Maspalomas

Här finns GC häftigaste strand. 8 km lång och upp till 100 meter bred på vissa ställen. Sanden är brunbeige och finkornig. Men på heta dagar behövs sandaler, om man inte vill bränna sig.
Ibland kan det blåsa ordentligt här. Då gäller det att hålla i parasollet. En del i mitten är reserverad för nudister. Stranden binder samman orterna Playa del Ingles, Maspalomas och San Agustin.
Längs stranden går även en nästan lika lång och otroligt vacker strandpromenad. Kamelridning kan man ägna sig åt och kamelstationen finns vid oasens kant. En av de få byggnader som är något att titta på och fota för albumet är Faro de Maspalomas. Det är en fyr som markerar sydligaste udden på GC. Den är både högst, hela 65 meter och äldst.(Slutet på 1800 talet)


I Maspalomas finns en hel del fina o lyxiga hotell men även många mindre lyckade anläggningar. Ingen nämd ingen glömd!! Om man ska gå barfota i sanden så gör det på förmiddagen eller senare på em. Mitt på dagen krävs sandaler. Längs hela stranden finns små kiosker med kalla dricka och mackor. Vill man ha mer mat så får ta en promenad upp till CC där det finns enklare matställen.Inne på Faro 2 CC kan man äta denna smaskiga Club Sandwich

El Mirador har bra utsikt över området och bästa stället där man kan ta fina bilder. Kamelridningen kostar 10 / 6 € ligger i närheten. När man började bygga ut på 60 talet så försvann många fåglar. Nu försöker man föra in många av dessa igen. Sanddynerna och träsket är fridlyst område.

De tre S:en

Hit kommer många för de tre S:en sol, sprit och sex. Detta gäller först och främst i PDI men även Maspalomas.
På helgerna är det mest folk här, för då kommer det folk från Las Palmas och andra delar av ön för att festa loss. Saknar dom bra dansställen i Las Palmas då undrar du? Nej det gör dom inte inte men här är det lite mer ohämmat och spriten är faktiskt lite billigare (om möjligt!)Gillar man shopping så finns det 5 stora shopping centers med Yumbo och Kasbah i spetsen. Yumbo är ett trevånings SC som på dagarna är fullt med shoppingsugna familjer som letar efter fynd. Man kan hitta fynd men man kan också bli blåst. Researrangören kan tipsa om vilka som är seriösa. På kvällarna så tar alla partysugna människor över. Många av klubbarna här är gayklubbar. Så kolla vart du går så det inte blir som för killarna i Polisskolan filmerna när de hamnar på Blue Oyster bar. Om du nu inte vill hamna på en gayclub vill säga.
Har inte varit på någon av dessa klubbar men det finns massor med sidor på nätet du kan kolla in med bra info om alla ställena.(några av dom har jag nämt här ovan)

Shopping

Priserna på GC kan vara lite billigare än hemma. Speciellt på elektronik, alkohol och hantverk. De flesta affärer ligger ofta samlade i stora shopping centers, sk Centro Comercial. Två av de populäraste heter Kasbah och Yumbo. Villket är ett passande namn för det CC är verkligen störst.
Här kan man hitta allt mellan himmel och jord. Så gillar du att pruta så kan du tjäna en bra slant. Men se upp!! Det finns vissa ställen där man kan bli lurad ordentligt. Fråga reseledarna så rekommenderar dom bra ställen. Jag kan rekommendera en elektronikaffär som heter Visanta. De har personal som pratar ”skandinaviska”. De är lite dyrare än de mindre affärerna men i gengäld så är man säker på att man inte blir lurad. Jag köpte själv min digitalkamera här och den var minst 800:- billigare än hemma. Så visst går det att göra fynd. Se bara till att du får en riktig garanti som gäller i hela världen.Maspalomaspromenaden en turistklassiker

Inga kommentarer: