fredag 21 november 2008

Mat tips från vännerna på Kanarieforum

Dessa tips kommer från elsueco på forumet

Min topplista över restauranger i syd.

Eftersom jag är en frekvent restaurangbesökare vill jag gärna dela med mig av mina erfarenheter av det rika utbud vi har i syd.

- Bamira, Playa Aguila. Ett Österrikiskt par som presenterar ett modernt och annorlunda koncept, vad gäller både det gastronomi som miljö. Dyrt, men väl värt ett besök. En varning kan vara på sin plats om man är rädd för det lite extrema som deras rätter och kringarrangemang ibland tenderar att bli.

- Anno Domino, CC San Agustin. En fransk klassiker som inte bjuder på några överraskningar. Jacques har nog inte ändrat menyn de senaste 15 åren, utan kör vidare med sitt vinnande koncept. Bra, god fransk mat till rimliga priser. Service och miljö i toppklass. Numera finns även en "bakficka" i anslutning till restaurangen och som har en spännande och god tapasmeny.

- Il Duomo di Milano, Veril. Enligt mig den bästa italienska krogen vi har i syd. Klassisk italiensk meny, men med en extra touch över både mat, service och miljö.

- Egoista, mot stranden under San Agustin Beach Club. Niklas, som tidigare drev Sandhamns bästa krog, Dykarbaren har flyttat till
Gran Canaria och driver nu Restaurangen Egoista. En modern krog där det kreativa köket är restaurangens signum. Ett annorlunda kök och meny, långt ifrån de stereotypiska som vi annars finner på turistkrogarna.

- Churrasco, Avda. de Tirajana PLI. Oscar är argentinare och det märks. Påstår att han severar det bästa grillade köttet på ön. Att vara "köttvändare" är inte så lätt som man kanske kan tro... Kanske en fördel att vara argentinare.

- Rias Bajas, Avda de Tirajana. Anses av många som den "finaste" fisk-/skaldjurrestaurangen. Ingen tvekan om att man håller hög kvalite på både råvaror och service, men jag har alltid en fadd smak i munnen när jag betalat räkningen..... det är dyrt!

/elsueco


Marino Chico * * * *

Jag har varit i Arguineguin med min familj varje år sedan 1995 och det var mina förädrar som tog med oss hit första gången. Det var en bekant till mina föräldrar som jobbat i Arguineguin som bas för ett hotellbygge som tipsade dem om stället.
Det ligger lite undangömt så man måste veta om det för att hitta dit.
Hur man enklast hittar dit: Man går uppför backen mitt för Hotell Dorado Beach, samma väg som till Los Canarios Uno. Mitt i backen ungefär mitt på centret går man in. Sedan tar man trapporna upp till höger, högst upp. Stället är inte så stort men de har mycket bra mat till bra priser. Björn Lyng (Anfis ägare... som nyligen gick bort hösten 06) har rekomenderat detta ställe, så även Ving-resor. Man bör beställa bord i förväg, om man är ett större sällskap.
Stället har liknande meny som Los Canarios Uno. Deras oxfilérätter är superbra. De flesta kötträtterna tillagas av en speciell kock som har ett bord ute i restaurangen med gaslågor, så att gästerna kan se sin mat tillagas.
Mitt egna tips är: Flamberad oxfilé stroganoff. Det är strimlat kött som flamberas och serveras med en en sås som inte kan beskrivas med ord. Såsen är lite kryddig men inte för hot.Till detta är det en ristimbal och varma grönsaker. Gudomligt gott. De har också Cafe Mexicano. Som Du vet är det ett skådespel att se när det tillagas. Saken blir inte sämre av att personalen skojar och spexar när de gör Cafe Mexicano.
Personalen pratar lite svenska, norska, engelska och tyska. Hit går mest norrmän, svenskar och tyskar. /Jeanette

Balcon de san Agustin - där San Agustins strandpromenad slutar ligger denna restaurang med en fin plats alldeles vid havet.

Grill Paco - denna gamla kultrestaurang i SA känner väl de flesta till.Deras spec är stora köttbitar serverade med två såser och kanarisk potatis.Jättegott och en härlig stämning,inne eller ute

El Marino 11* * * * - Arguineguin med havsutsikt,där många får en första inblick i vad riktig härlig tapas är förnågot,läromästaren är svenskanariska dottern till restaurangägaren.

LA CASA VIEJA * * * *
En av mina favorit resturanger också. Kanariskt mysigt ställe där de grillar över öppen eld/grill. Jätte god mat till bra priser!! Känns mer "genuint" där då det är en bit bort från PDI mot Fataga.

LOS MOLINOS* * *
Är en annan favvo restaurang som är liten, mysig, har bra priser och har jätte god mat! Ligger mittemot posten i korsningen Avenidade Tirajana och Avenidade GranCanaria.

Casa de Lucas * * *
Mycket goda fiskrätter.


PEPITOS= är inte en restaurang utan kanarisk fastfood. Varmt kött i bröd med aioli och massa annat smasken. Finns att få tag på lite överallt.

Mc Donalds

Mc Donalds förtjänar egentligen inget omnämnade här på ön. (Dvs hemma kan det vara gott ibland men inte här.) Mera som en varning : på vissa ställen kan läsken smaka rent ut sagt äckligt. En gång trodde jag att jag fått hembränt i läsken. Så illa smakade det.
Enligt välinformerade källor så sägs det att en del använder dåligt avsaltat vatten till isen. Detta trotts att de lägger ner miljoner på att avsalta havsvatten här, men normalt så anv det ju inte som dricks vatten. Men det visste ni förståss redan.
Glassen med hackade jordnötter å jordgubssås e dock en @@@@+

Ser fram emot fler tips från er. Bara att mejla.

Inga kommentarer: