fredag 21 november 2008

Playas

Mindre kända stränder

Playa de Balito

Området runt omkring är fint men själva stranden är ingen höjdare. Mest sten, grus och lite sand. Den ligger mellan två hotellkomplex som håller på att byggas ut. Men som vanligt härnere så är det manana som gäller. Dvs det blir väl klart nån gång. Men vill man vara ensam på stranden så kan man åka hit. Skulle man tröttna på ensamheten så är det 10 minuters promenad till Anfi längs vattnet.

Playa de Patalavaca
De flesta som solar här är tyskar och skandinaver. Många bor i Donana huset precis vid stranden. Många andra bor i Bungalow området uppe i bergen.
Playa Patalavaca är en lavasand strand med inslag ev grus. Det är en så kallad havsbassäng med lugnt och rätt djupt vatten.
Av förklarliga skäl så är det inte så mycket människor här utan de flesta tar en kort promenad västerut till Anfi Beach (mer på annat ställe). För de som bor i huset finns en nyrenoverad pool som ligger nere på stranden. Där kan man även hyra solstolar och parasoller. Här finns även några affärer och mindre lyckade matställen.


Playa de Arguineguin

En liten nästan privat strand. Fin gul sand och en liten lekplats för barnen finns det. Hit kommer mest de som bor i stan när de är lediga eller för ett dopp under siestan. Utsikten kanske inte är så trevlig. Cementfabriken ligger nämligen rätt nära här. Känslan att bada här är lite konstig. Men däremot kan jag rekommendera en underbar fiskrestaurang som ligger nära stranden. Just nu så kommer jag inte ihåg namnet men här finns det färsk och god fisk på menyn. Rätt romantiskt i solnedgången

Playa del Hornillo

Är en liten och obetydlig strand som man måste ha bil för att ta sig till. Stranden består av sten och grus. Hit åker många kanarier när de är lediga med sin husbil eller husvagn. De sätter upp parasoller och grillar salsichas. Här kan de tillbringa en hel dag Även surfare kommer hit för de höga vågorna.

Varningsflaggor för bad

Röd=bad förbud

Gul= var försiktig

Grön= Ok att bada

Badtips


Kolla in vilken färg det är på varningsflaggorna (om det finns sånna)

Bollspel är oftast inte tillåtet fram till 19.00. Men det är ingen som bryr sig direkt.

Bästa solskydd för barn är tshirt/hatt med kopletterande hög solskyddsfaktor i ansiktet

Solen är mycket starkare här än hemma. Sola med keps eller solhatt specielt de första dagarna. Tänk på att sand och vatten reflekterar mer än man tror.

Använd vattenfast solkräm flera ggr om dagen.

Bada inte ensam på obevakade stränder, strömmarna kan ibland vara farliga

Inga kommentarer: