fredag 21 november 2008

PatalavacaStranden i Patalavaca, nedanför Slowboat.

En liten ort, som ligger mellan Arguineguin och Anfi med rätt mycket lägenhets hotell och restauranger. Mindre strand med lavasand. I närheten finns det en strandpromenad med lite affärer och några små budget restauranger. Här bor det mest norrmän och en del tyskar.

Jukebox * * *


En trevlig Norsk (många norrmän och en trevlig norska som servitris) bar en bit upp i backen från rondellen i Patalavaca. Flera gånger i veckan har de musikunderhållning med trubadurer och ibland Elvis imitatörer.
Publiken här är mest skandinaver. Så saknar du nån ”å snacke med”så bege dig hit. De visar även norska nyheter och allsköns sport på någon av de 2 storbilds tv apparaterna. Det finns även några mindre som sitter på väggen.

Där jobbade en gen i tiden en söt och trevlig norska, Siri heter hon. Men nu har hon ett eget ställe. Casa Siri ett stenkast från detta ställe. Läs mer om dett längre fram. Om du hittar till hennes hus så hälsa från mig så kanske ni får gratis jordnötter.Så här ser det ut..utomhus.Gänget partar: Roy, Camilla å några till


Slowboat * * * *Kinesisk topp restaurang med toppen utsikt över Atlanten och Anfi. Billig och underbar mat. Pröva # 56....va e de undrar du? Jo en alldeles delikat strimlad biff med grön paprika. Absolut det bästa jag ätit. På dagarna är det oftast inte så mycket folk, lite mer på kvällarna. Ligger i Donanahuset vid rondellen.

The watering hole ***

I samma hus ligger även en liten men mysig bar som har samma utsikt som Chinarestaurangen. Drivs av en trevlig engelsman. Det är fullsat om det är 8 pers därinne. =)

Övriga nöjen

Här finns det inte så mycket övriga nöjen men en sak är gratis. På kvällarna vid 21.00 så är det underhållning på Sunwing Resort. Det är till för alla som bor på Vinghotell som tex Green Beach. Så är det någon som frågar så bor ni där eller på Valle marina. Det är allt från musikal, rock till ABBA. Då är det oftast fullsatt. Det är några av "reseledarna" som gör en ny show varje kväll, utom på onsdagar. Det brukar vara resdag.
Vill du veta en liten hemlis?? Egentligen är de inte reseledare utan de är artister som reser runt mellan företagets alla resorts och på dagarna brukar de hålla i vissa av barnaktiviteterna.Utsikt från Korset åt Patalavaca och Arguinegiun

Nytt ställe i Patalavaca

Siri har öppnat eget, kolla in denna länk:Casa Siri

Inga kommentarer: