fredag 21 november 2008

Bahia Feliz

När man åker från flygplatsen och hit så är det den mindre trevliga delen av ön. Fullt med plastväxthus, fula industrier och vindkraftverk, som visserligen är imponerande men resten är ingen höjdare. Bahia Feliz är Fritidsresors ”egna” semesterby med 3 lägenhetskomplex plus 1 stort hotell. Det som ligger högst upp på kullen heter faktiskt Monte Feliz (logiskt va).Där uppe är det en fantastisk utsikt över havet. Man ser faktiskt ända ner till Maspalomas sandynor. Stranden är inte mycket till strand (grus ,sten, klippor och grov lavasand) men poolområdet är desto bättre. Poolområdet består av 2 större och en mindre barnpool.


När jag anlände hit så fick jag en konstig känsla...det kändes instängt. Området ligger inhägnat med bara en stenöken utanför.Som om att bo på ett Turist Zoo..... rätt var det är så kommer det väl en turistbuss med apor och andra släktingar och kastar till oss några bananer.

Men Bahia Feliz är perfekt för familjer. Barnen har en egen klubb med massor av aktiviteter. Så att mamma och pappa kan slappa vid poolen.Många av de större lägenheter ligger högst upp i Tres Vidas, som det ena komplexet kallas. Det andra heter Las Pitas och ligger inte lika högt. Backen upp till Tres Vidas (Se bilden nedan) är bland det brantaste jag gått i med en resväska. Klockan var 22.45 jag var hungrig och trotts den tropiska värmen så hade jag jeans som klibbade sig fast runt benen.(Tänk dig en korpulent medelålders svensk man i denna situation). Som det inte vore nog så sprang jag runt och letade efter min bungalow i minst 30 minuter. Nummer systemet här är allt annat än logiskt.


                             Tres Vidas

Om du vet med dig att du har problem med nivåskillnader så se till att du får bo längre ner. Hotell Orquidea är lite mer slitet än de andra och har 13 våningar men där finns hiss. Kan ni tänka er ett hotell med 13 våningar, det brukar ju inte finnas på hotell.(skrock)
Det finns även en del turistfällor till butiker. Där man kan köpa allehanda krafs. I de små affärena på området är priserna höga, så passa på att handla mat och sånt i köpcentret där det är billigt. Det köpcentrat heter ATLANTICO och där finns Carefour som är en fransk kedja som påminner om Coop eller gamla BoW. Fast väldigt mkt fräschare å större.

Det är inte bara tråkigt i Bahia Feliz .Utsikten från Tres Vidas är underbar. Jag bodde högst upp, mitt i huslängan.
Tänk att varje morgon vakna med utsikten över Atlanten och i fjärran se Faro de Maspalomas.(det skulle jag vilja göra varje morgon) Det var en av sakerna som inte var så illa. Det jobbigaste var promenaden upp dit varje gång. En av de jobbigaste backarna jag råkat på....ändå så finns det en hel del branta backar på ön. Den var t.o.m så brant att normala människor tyckte den var extremt jobbig. För er som inte vet så är min matchvikt aningen över det normala.

Aktiviteter

Vindsurfing är Bahia Feliz stora grej. Hit till Club Mistral kommer många vindsurfare och ibland hålls det även tävlingar här. Tror faktisk att de höll något Vm eller liknande nån gång på 90 talet. Som turist kan man även pröva på detta om man vill.Vill man spela Beachvolley så finns det en bana på den minimala stranden, vilket är poppis. Det finns även tennisbanor och en lite halvtrisst minigolfbana (som dock är gratis). En liten bit bort så finns det gokart. Det är jätteskoj, men den är definitivt inte gratis.

Äta ute

Plaza Canaria * *

Här ligger många restauranger av skilda slag och kvalitet. Det finns både kinakrogar, grillar och fiskställen. Denna del är rätt barnvänlig med stora ytor för vagnar o sånt.


Coco Loco -

Verkligen ett passande namn för maten är rent sagt usel, men utsikten över stranden och havet är fint. Varje kväll är det show. Först för barnen med någon slags clown och sen för de vuxna. Blandad musik från hårdrock till musikaler och nån kväll i veckan även lekar och tävlingar med drinkar som vinster. Oftast rätt mycket folk.

Garbos * * *

En undehållningsrestaurang där servitörerna showar mellan rätterna. Fint men rätt så dyrt. Hit kommer det många busslaster med turister från olika ställen på ön.


El Sultan * * * *
En helt underbar grillrestaurang som till största delen ligger ute i parken bakom Hotell Orquidia. Mysigt ställe med mycket god mat. Barn äter för halva priset från barn menyn. Glöm inte bort att pröva deras goda efterätter.

1 kommentar:

Daniel sa...

Informativ artikel om Bahia Feliz, tack för den.