fredag 21 november 2008

ArguineguinEn lugn och liten fiskeby där man kan gå ned till hamnen tidigt på morgonen och titta på när fiskebåtarna kommer in med sin fångst. På tisdagar är det marknad mellan 8-14. Här säljs allt mellan himmel och jord. Vanligast är märkes kopior på kläder och klockor. Man kan göra fynd men även bli blåst....vad du än gör så se till att pruta.
Vill man ha det lugnt och skönt på semestern så har man kommit rätt. Men är det party man är ute efter så ta en taxi till Puerto Rico, där finns allt man kan önska i nöjesväg.


Båthuset

Här finns en del hotell och lgh komplex och det mesta man kan behöva när det gäller livsmedelsaffärer, restauranger och läkare. (Har själv ”prövat” på ett besök och de är väldigt trevliga. Men se till att ha din papper i ordning. Besöket var hos doktorn, mitt i natten)Detta var orsaken till besöket, bråka aldrig med sängbordet mitt i natten...you always loose!

Arguineguin betyder stilla vatten på spanska. Här bor mest skandinaver. Det sägs att staden har jordens bästa microklimat och flest soltimmar / år och när man tänker efter så stämmer det nog rätt så bra. Det kan vara soligt där å molnigt i San Agustin bara några km därifrån.


Berget med korset

Arguineguin är en gammal fiskeby med mycket av det gamla Gran Canaria kvar. Det finns fortfarande kvar fiskare, men inte lika många som förr. I området upp mot bergen så byggs det som bara den.

Ska man gå tillmarknaden är det en fördel att vara morgonpigg . Vid 11 tiden är det både trångt och varmt.


Hatt kan vara bra att ha mitt på dagen.Denna kille är väldigr duktig på att göra fina prylar i glas. Man får dom i ett paket som gör det lätt att ta med hem.


Strandpromenaden mellan Arguineguin och Anfi är en trevlig sysselsättning man kan ängna sig åt på kvällstid. Man måste dock se efter var man sätter fötterna då det finns vissa trasiga delar. Vissa delar av promenaden går längs strandkanten.
Här finns både kött och fiskrestauranger vilka är några av de bästa på ön. Att sitta på en ute servering å njuta av solnedgången tillsamans med dagens ”fångst” (fisk/sällskap välj själv) är något som inte går att beskriva i ord. Det måste upplevas.

Sunwing Resort ArguineguinNormalt så brukar jag inte skriva om enskilda hotell men i detta fall kan jag bara inte låta bli. Har bara bott där en gång men varit där ofta på deras shower de på kvällarna.
När man åker till Valle Marina så åker man med Ving vilket innebär att man ”får” gå på deras shower om man vill. Deras shower är något som endast Garbos(se under Bahia Feliz) kan mäta síg med...OM man tänker på att det är ”gratis”. Det enda som kostar är drinkarna. Showerna kan innehålla allt från 70 tals musik till musik tävlingar och huvudnummret, nämligen ABBA. Där blandar dom med de vanliga låtarna och från de olika musikalerna som tex Chess.
Första året så såg jag samma ABBA show. Nu åker man ju inte bara dit för att kolla på showerna. Resorten i sig är värt vart enda öre och är väl gissningsvis ca 30 år men har under de senaste åren genomgått en trestegs renovering.
Den sista avslutades i juni-06. Det som jag sett är verkligen imponerande.
Detta är ju verkligen ett paradis i miniatyr. Där finns allt och lite till. Men inte alla gillar ju och bo i sånna här Resorts som Sunwing och Bahia Feliz (se i början av sidan). Många lämnar faktiskt inte området på hela semestern, men det är ju deras förlust.
Men det är perfekt för barnfamiljer och de som vill ta det lungt på semestern. För bor man i Arguineguin så har man ju en liten bit till Gran Canarias riktiga partymetropoler Playa del Ingles och Puerto Rico.
Skulle man vilja ”parta loss” så finns ju dessa ställen bara en kort taxiresa bort. Det är ju nånting som fortfarande är billigt här på ön...förutom alkohol och tobak då.

Äta ute

Piraten (La Cueva Pirata * * *)Ligger i en grotta (därav namnet) på väg mellan Patalacava och Arguineguin. Utsikten är underbar och när solen är på väg ner så är det oftast ett vackert skådespel.

Den trevliga personalen på Piraten

De grillar allt från fisk till entrecote och det smakar underbart. Mycket trevlig personal. Mest turister men även kanarier. I undervåningen (bredvid toaletten) så finns det en liten mysig bar, en bit in i grottan. Mittemot så ligger ett annat av Vings mer populära hotell, Green Beach. Det har även fyndig döpt grill, gissa vad? jo så klart.... Green Beach Grill. Jag sa ju att det var fyndigt. Även dom har bra mat med fin utsikt.

Los Canarios Uno * * * *En riktigt familjerestaurang med goda kött och fiskrätter. Pröva en av deras specialteter: Cafe mexicano.#


Detta är en populär restaurang så se till att du bokar bord innan. Till notan får man en liten drink som är äkta kanarisk, nämligen Ron Miel=honungs rom med lite grädde och kanel på. Missa inte den. Tel: 928 736 039

Buster Sportsbar * *

En norsk bar som visar mycket fotboll. Mest norsk och engelsk sådan. Rätt slitet ställe men det har sin charm ändå.RogMan kollar på fotboll och skålar med fotografen. Hasse från Götlaborg

Inga kommentarer: